Modern condo / workplace designed in 2013 by Maciej Kurkowski and Maciej Sutuła situated on the Kredytowa Street in Warsaw, Poland.

Warsaw Apartment by Maciej Kurkowski 1

Warsaw Apartment by Maciej Kurkowski 2

Warsaw Apartment by Maciej Kurkowski 3

Warsaw Apartment by Maciej Kurkowski 4

Warsaw Apartment by Maciej Kurkowski 5

Warsaw Apartment by Maciej Kurkowski 6

Warsaw Apartment by Maciej Kurkowski 7

Warsaw Apartment by Maciej Kurkowski 8

Warsaw Apartment by Maciej Kurkowski 9

Warsaw Apartment by Maciej Kurkowski 10

Description by Maciej Kurkowski The object of design is a property within the centre of Warsaw, situated on the Kredytowa road. This tenement home, funded by Mr. Goldstand in 1912-1916, was realized in accordance with the venture by Józef Napoleon Czerwiński and Wacław Heppen as a strongly adorned, seven-storey constructing. It survived the WWII in comparatively good situation, however throughout a modernization within the 50′s its look was modified drastically, in response to pseudo-modernistic style: the construction was lowered to 4 storeys by liquidation of its lovely crowning, additionally the attribute ornament of the facade was destroyed. For a few years there had been service outlets on the bottom flooring of the home. Lately, an enormous effort has been put into restoring these features. Rooms on the higher flooring of the tenement home, regardless of a restricted price range, have been to be adopted for a consultant area devoted for 2 features: an condominium and a convention room with a supporting social room. The buyers strongly insisted on preserving the uncooked environment of the interiors of this previous tenant home. The renovation was carried out to realize the fashion which in reference to revitalized manufacturing unit buildings is known as industrial, though on this case it’s reinterpreted in a a lot hotter and cosier variation, so to mirror that the inside all the time served as a home, not a plant. The aspiration of the Investors was not solely to create a spot for dwelling and organizing conferences, however one that would additionally home happenings, exhibitions and different inventive occasions. The colors of the interiors have been chosen considering giant, summary and vibrant work that have been presupposed to be launched within the rooms. Therefore a monochromatic tonality of heat greys was chosen, making a impartial background for the photographs. After eradicating all of the pointless partition partitions, the 2 interiors might be composed. The area right here is outlined by a pre-present parquet that was painted white, a black ceiling and partitions within the shade of sunshine gray with expressive texture of coarse-grained plaster. In the other corners two pairs of cubical parts have been added: one pair coated with birch plywood panels specifically designed and produced utilizing digital fabrication strategies, and one other pair with completely clean plaster end. Those interventions didn’t purpose to masks the variations between the 2 interiors, however moderately to acquire a concord and equilibrium of the entire. It makes us really feel, that once we cross the large double door we move via a magic mirror, recognising a mirrored image of the shapes seen earlier than, even though they’re projected in a non-literal method, the place each factor is being reinterpreted. Considering the acute flexibility anticipated from the workplace half, its area was designed to be as manageable as attainable. Traditional strong convention desk has been substituted with modular system of smaller tables that may be simply adjusted to totally different wants, together with particular person workplaces. Following the precept of equilibrating the 2 interiors, when in a single nook a separate workplace was created, within the different the motive was reinterpreted in creation of an open zone for loosen up and extra casual conferences, and distinguished from the remainder of the area by triangular composition of CNC reduce plywood panels, devoted espresso tables and wool puffs. This leisure zone is correlated with social zone housing a kitchen and gaming gear that permit for lively recreation after hours, like desk tennis, foosball and darts. This half incorporates additionally quite a few visitor rooms (with shared loos) designed in a monochromatic tonality. Industrial environment of the inside is emphasised by quite a few particulars: electrical ducts in black integuments left seen, heating installations painted black or lamps picked from the deserted a part of the constructing and restored as the primary synthetic lighting supply, in addition to carbon bulbs.

  • Facebook
  • Google Plus