Situated in Shiga, Japan, this minimalist single household residence was designed in 2014 by Form/Kouichi Kimura Architects.

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 1

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 2

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 3

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 4

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 5

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 6

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 7

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 8

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 9

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 10

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 11

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 12

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 13

Tuneful House by Form/Kouichi Kimura Architects 14

Description by Form/Kouichi Kimura Architects The website is situated at a nook of the residential space the place previous and new homes are combined collectively. The shopper has requested to construct a home for his or her enriched lives at an bizarre value. The reclusive exterior look, induced by the encompassing setting, consists of the vertical partitions that stand at each side, the longitudinal opening, and the eaves that intensify horizontal line. It blends with the environment and but provides a peculiar really feel, implying that the home features a distinctive area. Entering on the entrance door seems a room separated by the sliding doorways which have rectangle slits. It is used because the music room. The rhythmically laid out slits create environment that matches the room. In distinction, by closing the sliding doorways, the room is related with the doorway, corridor, and passage, functioning as a unified, visually expanded area. On the second flooring, the dwelling-eating room is deliberate. Various area renderings are offered on this single room. The room accommodates a wall which dimly displays mild from the highest mild and thus its texture is highlighted. This is a structural wall, and in addition a component that divides the area. By dividing the room, it has caused migratory visitors that creates an interesting sequence. In addition, the rigorously positioned desk, bench, and lighting fixture present lovely life scenes. Such visible results and lightweight renderings are additionally deliberate across the staircase situated on the reverse aspect. The planting area on the staircase modestly separates the staircase and the atrium to offer a pleasing distance between them. The wall with heat wooden floor and the sunshine dispersed by means of the picket louver gently embrace the area to supply snug lives. What improve this home are neither the flowery particulars nor costly supplies, however the spatial composition resulted from the visible impact. Visit Form/Kouichi Kimura Architects

  • Facebook
  • Google Plus