Contemporary extension to a single household residence located on the outskirts of Winchester, United Kingdom by AR Design Studio.

The Runners House by AR Design Studio 1

The Runners House by AR Design Studio 2

The Runners House by AR Design Studio 3

The Runners House by AR Design Studio 4

The Runners House by AR Design Studio 5

The Runners House by AR Design Studio 6

The Runners House by AR Design Studio 7

The Runners House by AR Design Studio 8

The Runners House by AR Design Studio 9

The Runners House by AR Design Studio 10

Description by AR Design Studio Nestled alongside a leafy lane on the outskirts of Winchester sits Kilham House. Once a drained constructing with a complicated format, the home now boasts a up to date replace that basically transforms the home into the 5-bedroomed household residence that it desperately wanted to be. A grand, double-peak entrance guides you into the constructing, instantly bringing you into the guts of the house which has now been turn out to be the primary dwelling area for the household. A giant expanse of sliding glazing provides views into the backyard, permitting the three youngsters to run wild while the mother and father can loosen up within the central area and nonetheless maintain a watchful eye. A key and thrilling function of the home is the staircase. Centred within the property it acts as a locus to the venture, dividing the area between the kitchen, eating space and the dwelling areas. Steel wires grasp across the staircase, enclosing it in a up to date wrap while additionally forming a part of the balustrade. The stairs take you as much as the primary flooring and onto a bridge that flows throughout the double peak entrance area. A tongue in cheek use of Foscarini’s Gregg pendant lights give a sense of being up within the clouds, including to ethereal and spacious really feel of the central area. At the rear of the property a central timber type connects the 2 wings of the home and tasks into the backyard creating an architectural type that ties the entire challenge collectively. A giant concrete plinth that steps right down to the backyard creates a spot to loosen up and dine outside. The concrete plinth flows into the property and makes up the complete floor flooring floor. This use of fabric, combined with the massive sliding glazed panels that face onto the backyard, blurs the boundary between indoors and outdoor. Visit AR Design Studio

  • Facebook
  • Google Plus