Feldman Architecture utterly redesigned this basic San Francisco Victorian residence.

Noe Valley Residence by Feldman Architecture 1

Noe Valley Residence by Feldman Architecture 2

Noe Valley Residence by Feldman Architecture 3

Noe Valley Residence by Feldman Architecture 4

Noe Valley Residence by Feldman Architecture 5

Noe Valley Residence by Feldman Architecture 6

Noe Valley Residence by Feldman Architecture 7

Noe Valley Residence by Feldman Architecture 8

Noe Valley Residence by Feldman Architecture 9

Noe Valley Residence by Feldman Architecture 10

Noe Valley Residence by Feldman Architecture 11

Description by Feldman Architecture This full rework to a basic San Francisco Victorian set about to respect the grace and character of the unique home whereas infusing a contemporary sensibility of area, mild and materiality. The entrance façade of the home was stored largely intact; solely a brilliant inexperienced door with a translucent polycarbonate panel hints that the constructing is something aside from unique. Once inside, although, guests are greeted by a metal and glass display that obscures a central stairway. Lit from giant skylights above, the open-riser stair brings mild into the core of the constructing. At the rear of the primary degree, partitions have been eliminated so the kitchen, breakfast nook and household room are open to one another. All, in flip, are oriented round a deck, the metallic doorways to which utterly retract in order that the deck, household room, kitchen and consuming nook can perform as one giant room on good days and evenings. On the highest flooring are a number of bedrooms, together with a spacious main bedroom with wooden-paneled vaulted ceilings plus a grasp tub with a free-standing tub and glass-enclosed bathe. The decrease degree consists of an workplace and media room, each of which open on to the yard. The workplace is lined with cabinets for the shopper’s in depth guide assortment. Throughout the home a palette of greys, white, metal and glass, with occasional pops of shade, unifies the areas. Photography by Joe Fletcher Visit Feldman Architecture

  • Facebook
  • Google Plus