Modern concrete retreat designed in 2007 by Besonias Almeida located in a seaside city of Mar Azul, Argentina.

Concrete House by Besonias Almeida 1

Concrete House by Besonias Almeida 2

Concrete House by Besonias Almeida 3

Concrete House by Besonias Almeida 4

Concrete House by Besonias Almeida 5

Concrete House by Besonias Almeida 6

Concrete House by Besonias Almeida 7

Concrete House by Besonias Almeida 8

Concrete House by Besonias Almeida 9

Concrete House by Besonias Almeida 10

Concrete House by Besonias Almeida 11

Concrete House by Besonias Almeida 12

Concrete House by Besonias Almeida 13

Concrete House by Besonias Almeida 14

Concrete House by Besonias Almeida 15

Description by Besonias Almeida Mar Azul is a seaside city at 400km south of Buenos Aires, characterised for his giant dune seashore and his leafy coniferous forest. The house owners, have chosen a subject within the forest with a difficult topography, away from the ocean and from probably the most lived zone, to assemble a cottage with out loosing the essential presence of the panorama. The Prosal With the expertise of a constructed home in the identical panorama (Mar Azul House), with passable outcomes, allowed us to carry out and develop useful and a esthetics-constructed points within the subsequent venture, emphasizing to carry out the chosen system and resolve the situation within the complicated topography. In the second to decide on the development options we focus in a low finances, scale back influence within the panorama, minimal or none posterior upkeep and a short while of development. Following this parameters the home was solved like a concrete prism of prolonged proportions and minimal peak. It is situated in a flat floor on a terrain with a robust diagonal slope (6m distinction between reverse corners). This method, it’s scarcely modified the part of dune and the views usually are not interrupted from the encompassing homes to the good panorama since a brief time period from instant environment a floor will probably be appraised completely (in truth the ceiling of the home) can be coated by dry foliage of the pines. The development is situated parallel to the brief aspect of the piece of land and the slope of the dune is indirect respect to the orthogonal one, the home seems half-buried in considered one of its angles and with their foundations uncovered within the reverse one. In that means, the pure type that accommodates the summer time actions appears to emerge from the dune with two differentiates façades. The SW façade buried within the sand with a gap from the start to the top and whose peak is accompanying the slope of the dune. In the opposite hand the NW façade is a curtain wall like a balcony that permits distant views however on the similar time it’s partially protected of the glances from the road by partition partitions, that they range its place and quantity in accordance with the environment that they shield. The glasses mirror the panorama as properly the home is noticed from outdoors, they create and emphasize a collection of vertical parts of a lot protagonism (true and mirrored timber, true and mirrored skinny partitions), that scale back significance of the robust horizontal presence of the prism. And supply totally different photographs of the home and the panorama to the individuals whereas they’re shifting. The useful group: It is a prototype plan. On the balcony façade the primary ambiences one after one, are joined by a deck. On the sunken façade, we discover the loos and the kitchen. In the top that goes “unburing itself”, the eating room. The home doesn’t have a most important entrance. It is a versatile development that we will enter by anybody of different rooms. The “concrete furnishings” defines the dormitories. These ones are zero.70m separated from the curtain wall façade by means of two glass partitions that may be eliminated or changed by doorways in case it modifications using the rooms. With this useful resource the rooms enlarge visually extending on the contiguous one and in any location of the home might be attainable recomposed the completely of the façade . The place to park the automotive, the barbecue and the platform to sunbathe and refresh your self and all of the outer actions are determinate by the personal topography of the place and never was organized by practical causes. It has additionally been determined to not “beautify” the backyard of the piece of land, to take care of the pure high quality of the panorama. Construction Details It is set for this new expertise to remove the structural iron cross part to take to the restrict the idea of null later upkeep. The plan of the home (S.90m x 14m) is a strengthened concrete slab that relaxation within the partition partitions of the primary façade. In the other aspect was resolved with a jutting out that makes attainable a gap in all of the extension with out intermediate helps. The jutting out it’s supported by three partitions partitions that transfer of the road of the facade. The inside partition partitions are of revoked hole bricks and painted with white latex. The flooring is made by concrete separated by aluminum. The union between partitions and flooring was solved with a “rehundido” aluminum cross part to the skirting board. The openings are of aluminum arduous anodizing shade darkish bronze. The heating system, since pure fuel doesn’t exist within the zone, was solved with a wooden burning range that acclimatize the assembly place, the primary dormitory and the hall. The most important bed room and the baths are heated with electrical plates. Light Treatment Our goal was to guarantee the arrival of pure mild to all rooms. It was included a light-weight entrance above the concrete furnishings that incorporates the wooden burning range. Because of that, it was projected a slice on the ceiling that produce within the partitions and in addition within the flooring a number of luminance results that varies alongside the day. The similar occurs to the altering shadows of the skinny partitions within the façade. The safety of sunshine and visible from outdoors was resolved by blackout curtains. Furniture It was specifically designed for this home, made by recovering Canadian pines wooden from packing motor packing containers. The desk is a concrete slab joined to the outside wall. Visit Besonias Almeida

  • Facebook
  • Google Plus