Contemporary open-area house designed by StudioLAB situated in Tribeca, New York, United States.

Tribeca Loft by StudioLAB 1

Tribeca Loft by StudioLAB 2

Tribeca Loft by StudioLAB 3

Tribeca Loft by StudioLAB 4

Tribeca Loft by StudioLAB 5

Tribeca Loft by StudioLAB 6

Tribeca Loft by StudioLAB 7

Tribeca Loft by StudioLAB 8

Tribeca Loft by StudioLAB 9

Tribeca Loft by StudioLAB 10

Tribeca Loft by StudioLAB 11

Tribeca Loft by StudioLAB 12

Tribeca Loft by StudioLAB 13

Description by StudioLAB A younger couple with three young children bought this full flooring loft in Tribeca in want of a intestine renovation. The present house was plagued with awkward areas, restricted pure mild and an outdated décor. It was additionally missing the required third baby’s bed room desperately wanted for his or her newly expanded household. StudioLAB aimed for a fluid open-plan format within the bigger public areas whereas creating smaller, tighter quarters within the rear personal areas to fulfill the household’s programmatic needs. A young children’s bedrooms have been carved out of the rear decrease degree related by a communal playroom and a shared child’s rest room. Upstairs, the main bedroom and grasp rest room float above the child’s rooms on a mezzanine accessed by a newly constructed staircase. Ample new storage was constructed beneath the staircase as an extension of the open kitchen and eating areas. A customized pull out drawer containing the meals and water bowls was put in for the household’s two canine to be hidden away out of website when not in use. All wall surfaces, present and new, have been restricted to a vibrant however heat white end to create a seamless integration within the ceiling and wall buildings permitting the spatial development of the area and sculptural high quality of the midcentury trendy furnishings items and colourful unique paintings, painted by the spouse’s brother, to reinforce the area. The present tin ceiling was left in the lounge to maximise ceiling heights and stay a reminder of the historic particulars of the unique development. A new central AC system was added with an uncovered cylindrical duct operating alongside the lengthy front room wall. A small workplace nook was constructed subsequent to the elevator tucked away to be out of website. Visit StudioLAB

  • Facebook
  • Google Plus