Situated in Melbourne, Australia, the Three Parts House is an alteration and addition to a Nineteen Fifties clinker brick residence on a thirteen,000-sq.-foot block of land.

Three Parts House by Architects EAT 1

Three Parts House by Architects EAT 2

Three Parts House by Architects EAT 3

Three Parts House by Architects EAT 4

Three Parts House by Architects EAT 5

Three Parts House by Architects EAT 6

Three Parts House by Architects EAT 7

Three Parts House by Architects EAT 8

Three Parts House by Architects EAT 9

Three Parts House by Architects EAT 10

Three Parts House by Architects EAT 11

Three Parts House by Architects EAT 12

Three Parts House by Architects EAT 13

Three Parts House by Architects EAT 14

Three Parts House by Architects EAT 15

Three Parts House by Architects EAT 16

Three Parts House by Architects EAT 17

Three Parts House by Architects EAT 18

Three Parts House by Architects EAT 19

Three Parts House by Architects EAT 20

Three Parts House by Architects EAT 21

Three Parts House by Architects EAT 22

Three Parts House by Architects EAT 23

Three Parts House by Architects EAT 24

Three Parts House by Architects EAT 25

Three Parts House by Architects EAT 26

Three Parts House by Architects EAT 27

Description by Architects EAT The home is programmatically and conceptually divided into three elements – the Lantern, the Courtyard and the Brickhouse. The Lantern is the prevailing two-story a part of the home; programmatically it incorporates the bedrooms, loos, a proper front room, in addition to the entry. The north, west, and a part of the south facade are glazed with double layered D-profile glass panels to realize a big singular span façade for monumentality, underneath the prevailing roof and eaves. Eight various textures and frostings have been chosen to wrap across the present construction, offering tactility and ranging mild transmission high quality. This façade is additional shaded by a big rising Ginkgo tree, and after darkish the constructing turns right into a glowing lantern. The Courtyard is the hyperlink between the previous and new, with the lengthy hall and stitching room forming a part of this connection. This central courtyard permits mild and air to penetrate into the depths of the constructing plate. Much like a Japanese Imperial villa, a number of layers of sliding doorways and screens modify the spatial relationship between indoor and outside, reworking the circulation area into an extension of the courtyard, or utilizing the retractable flyscreen to create a shaded, ethereal passageway on scorching summer time days. The area was designed to accommodate a flurry of exercise all through day and night time, the direct connection to the courtyard making it good for youngsters. With that in thoughts, the screens are painted as chalkboard with magnetic undercoat, activating an in any other case utilitarian transitional zone. The Brickhouse is the brand new addition; an area for the household, in addition to for entertaining friends. It opens to each the courtyard and the yard, bringing the 2 outside areas collectively underneath one roof. As the Brickhouse extends into the courtyard, easy brick-laid-on-edge brise-soleil screens type the partitions, offering entry and pure air flow to the basement storage. This typically seen however forgotten core-gap sample creates a memorable and extremely textured floor en masse, and on the similar time, a practical and respiration façade. The strategy to materiality was playful and dialectic. The gridded sample of the bricks and the straight vertical strains of the D-profile glazing are juxtaposed towards the paved Mintaro slate courtyard flooring; the heaviness of the bricks was contrasted towards the lightness of the D-profile glazings; nice timber veneers and opulent honed marble are positioned instantly subsequent to uncooked unfinished metal. Colors have been chosen to go with the furnishings and predominantly white to behave as a backdrop. The shopper’s favourite colour, yellow, is dotted all through the whole home, intermingling with different yellow objects – the entry coat peg, the awning, the rug, Dion Horstmans’s sculpture, basin mixers, chairs within the courtyard, the kitchen cabinets, and the monkey bar within the yard. It is a playful journey that invitations one to attach the dots. Visit Architects EAT

  • Facebook
  • Google Plus