Designed by Studio Junction, the Mjölk House is a minimalist residence situated in Toronto, Canada.

Mjölk House by Studio Junction 1

Mjölk House by Studio Junction 2

Mjölk House by Studio Junction 3

Mjölk House by Studio Junction 4

Mjölk House by Studio Junction 5

Mjölk House by Studio Junction 6

Mjölk House by Studio Junction 7

Mjölk House by Studio Junction 8

Mjölk House by Studio Junction 9

Mjölk House by Studio Junction 10

Mjölk House by Studio Junction 11

Description by Studio Junction Mjölk (pronounced mi-yelk) House is a up to date model of a standard shophouse. This renovation of the W.T. Ives Tailor Building (inbuilt 1889) consists of the next: B. A restoration of the traditionally listed façade, one of many final pressed-metallic business facades on Toronto’s principal streets. P. A renovation of the bottom-flooring business area right into a design retailer and gallery. A. A renovation of the second and third flooring residential models right into a single household residence. Inspired by a standard shophouse typology—business on the bottom flooring with residential above—Mjölk House presents an alternative choice to the only-household residence that makes up a lot of Toronto’s city material. The particular challenges pertaining to this combined-use property embrace an extended, slender lot, noise and privateness points on the primary road and rear lane sides, lack of sunshine in the midst of the constructing, and lack of connection to the outside. Mjölk House exhibits how a landmark constructing may be renovated in a up to date but respectful method, remaining inside the bodily character of the road. Courtyards and lightweight wells are used to offer privateness, outside area, and pure mild and air, permitting Mjölk House to efficiently adapt to an city mid-block siting the place there isn’t a conventional entrance or rear yard. Through progressive design, this city shophouse exemplifies how a person constructing and proprietor can contribute to a vibrant road life and neighborhood rejuvenation.

Mjölk House by Studio Junction 12

Visit Studio Junction

  • Facebook
  • Google Plus