Ippolito Fleitz Group Identity Architects lately completed this superb loft residence for a household with two young children situated within the Palmscher Park in Esslingen, Germany.

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 1

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 2

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 3

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 4

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 5

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 6

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 7

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 8

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 9

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 10

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 11

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 12

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 13

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 14

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 15

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 16

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 17

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 18

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 19

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 20

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 21

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 22

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 23

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 24

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 25

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 26

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 27

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 28

Loft ESN by Ippolito Fleitz Group Identity Architects 29

Description by Ippolito Fleitz Group Identity Architects The Palmscher Park in Esslingen is a former military barracks from the late Wilhelmine period. It was reworked right into a residential complicated on the flip of the millennium and has turn into a very fashionable residential space because of its engaging hillside state of affairs, solely ten minutes strolling distance from Esslingen city centre. When an company moved out of a loft area on the brief finish of a two-storey block, a household with two young children sought to rework the location into their new house. An open and spacious dwelling area with differentiated dwelling zones and tantalising visible views was created throughout four hundred sq. metres. Now when a customer enters the loft, a large area opens up alongside a horizontal and vertical axis. The dwelling space is just separated from the doorway space by an S-formed filtering curtain. At the foot of the staircase a wardrobe is hid behind a mirrored wall, reflecting Tom Dixon’s Mirror Ball infinitely forwards and backwards. The floor flooring is laid out across the eating space. A lengthy desk is situated in area by a carpet and slender, intersecting, pendant lamps. An open-plan kitchen connects properly with the eating area thanks to 3, freely stacked, strong floor cubes. A rear row of kitchen models homes totally different family home equipment and a tall, slender wine rack, creating an attractive mixture of chrome steel, lacquered wooden and strong floor. The tiled splash-again of golden, Italian glass tiles recollects the house owners’ origins and childhood. The row of kitchen models additionally screens the youngsters’s dwelling area. Its rear wall containing built-in cabinets varieties the hall resulting in the three youngsters’s bedrooms. A projecting part of wall divides the dwelling and eating areas from each other. On the kitchen aspect its floor has been given a chalkboard end. Coloured glass displays the room on the opposite aspect, and flat screens are built-in into each side of the wall. The dwelling space is dominated by an expansive sofa panorama and a deep-pile carpet. A grand piano stands on the enclosed finish of the room in entrance of an upholstered material wall, surmounted by a skylight. Two doorways reverse lead out onto the terrace. The wall surrounding them is mirrored from flooring to ceiling. A branching sample of strains is traced upon the mirrored surfaces and glass doorways, awakening associations with twigs and branches and overlapping with the precise view of the backyard. The mirrored wall borders a tall firewood container, which holds the gasoline for the sculptural, suspended wooden-burning range. The exact, clean glass floor and the randomly piled wooden create an thrilling distinction, which is mirrored all through the area. Warm pure supplies and hues – together with a darkish-stained oak parquet flooring, earthy tones on the partitions and curtains, but in addition the shimmering golden surfaces – discover a corresponding analogy in pink expanses of color, cuboid strong floor types and glass surfaces. The room receives a further dynamic twist because of its sloping ceilings; their particular person surfaces are accentuated by a contrasting color scheme. The higher degree is the mother and father’ area. A separate research was not a part of the temporary, so as an alternative a small work station is situated in an open-plan space. This is a part of a home-in-home development, which conceals the bed room, as a result of the shoppers particularly requested for a bed room into which no mild might permeate in any respect. This virtually hermetically sealed room, the contours of which comply with the only of home outlines – 5 strokes of a pencil – solely retains contact with the surface world by way of the doorways and a curtained passage to a skylight and home windows. The ceiling’s heat darkish blue is punctuated by a big gray circle. The circle and aspect partitions function a clean canvas for a labyrinthine shadow-play that’s forged in all instructions by 5 fragile spheres of sunshine. The toilet open upwards, offering an ideal counterpoint to the hideaway bed room: A mirrored wall is the one component separating the toilet from the hall. Suspended mild drops thus illuminate each areas and join the collage-like objects and rooms to type a poetic panorama. The Loft ESN embodies an distinctive transformation of a military barracks into an workplace, and eventually right into a spacious and distinctive dwelling area. Visit Ippolito Fleitz Group Identity Architects

  • Facebook
  • Google Plus