Situated in central Oslo, Norway, this contemporary minimalist loft condo was designed in 2013 by Haptic Architects.

Idunsgate Apartment by Haptic Architects 1

Idunsgate Apartment by Haptic Architects 2

Idunsgate Apartment by Haptic Architects 3

Idunsgate Apartment by Haptic Architects 4

Idunsgate Apartment by Haptic Architects 5

Idunsgate Apartment by Haptic Architects 6

Idunsgate Apartment by Haptic Architects 7

Idunsgate Apartment by Haptic Architects 8

Idunsgate Apartment by Haptic Architects 9

Idunsgate Apartment by Haptic Architects 10

Idunsgate Apartment by Haptic Architects 11

Description by Haptic Architects The house is within the prime flooring of a nineteenth century condo constructing in central Oslo in Norway. Purchasing the loft area above the condominium enabled the shopper to do a full scale refurbishment of the loft, bringing the 2 flooring into one, unified area. The design Through a radical three-dimensional survey of the condo and cautious evaluation of the technique of escape, we have been capable of incorporate each nook and cranny and even a part of the stairwell into the design. By absolutely utilising the extent modifications and alternatives we might introduce spatial drama with substantial vertical sight strains. The en-suite toilet to the main bedroom is organised over three ranges by incorporating discovered areas. A sunny terrace has a big glass wall that brings night mild deep into the house. Some loft area has been sacrificed to create a double peak area over the lounge. Staircase The centrepiece of the condo is the function staircase connecting the 2 ranges. A modular, powder coated, white metal stair is suspended between the joists and connects to a low storage/couch unit that runs alongside the entrance façade. Bathroom The rest room included a number of degree modifications, and through the use of giant scale 100x300cm tiles, the impression is of 1 that’s carved out of a single block of stone. Kitchen The unique kitchen was tight, inefficient and north dealing with. By shifting it into the widespread areas we might create a light-weight, ethereal and spacious area that turns into the social coronary heart and integrates with the remainder of the condominium. A small hearth is built-in into the kitchen worktop and the kitchen fronts are painted to match the color of the fireside. Visit Haptic Architects

  • Facebook
  • Google Plus