Designed by Anastasia Architects, this contemporary two-storey single-household residence is located in Belo Horizonte, Brazil.

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 1

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 2

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 3

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 4

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 5

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 6

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 7

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 8

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 9

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 10

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 11

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 12

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 13

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 14

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 15

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 16

House in Belo Horizonte by Anastasia Architects 17

Description by Anastasia Architects The 370 sq. meters residence distributed in two ranges is located in a manly residential neighborhood within the metropolis of Belo Horizonte – Brazil – on a 450 sq. meters flat website. The architectural strategy seeks to privilege the utmost integration of exterior and inner areas, mixing up their boundaries, and, then amplifying the sensation of wideness. Due to the lowered measurement of the location, residual and crossing areas have been virtually overlooked (for instance, there isn’t any entrance corridor, in behalf of a visible permeability with the doorway backyard, achieved via giant pivotal doorways within the facade). The flooring plan is rectangular and compact, stretching until the location’s sidelines. The rooms are illuminated by giant doorways back and front facades and in addition by matted glass locking (u-glass that acts as a great thermal insulation because of the existence of an air layer between the glass sheets) between the lagged cowl labs. A glass cowl over a concrete pergola enhances the illumination via an indoor backyard. Therefore, the home is flooded by zenithal and oblique pure mild that in addition to avoiding synthetic lighting in the course of the day, additionally avoids extreme warmth from direct daylight. The prevailing wind comes from the road, thus the getting into doorways work as regulators of wind velocity. Totally opened in the summertime, reward cross air flow, or closed within the winter, and even semi opened if little air flow is desired. The residence was established on the street degree, one meter above pure floor, with a purpose to keep away from unevenness and enhance accessibility of the social areas. And, it additionally let the home extra shielded from the soil moisture. It is essential to remind that one of many causes for the implantation of compact area, decreasing its footprint, was to extend the permeability of the bottom, one thing actually wanted in our cities. Solar collectors (that meet the home and the pool) occupy the a lot of the cowl slab which prevented using this space initially contemplated. Due to the massive spans desired, supported by few factors of basis, and in addition to the massive porch swing, the higher partitions are concrete beams constructed by ripped types of wooden left obvious. Its aesthetics comes from a structural choice, therefore follows that it isn’t ornamental. This structural gymnastics was necessary, because the help pillars on the porch can be opposite to the intention of integration between inside/exterior desired. The end result was a lightweighted residence (regardless of its aesthetics of uncovered concrete), lighted and ventiladed, with nice and proportional areas that places into to follow the preliminary want to the absolute best use of exterior space. Visit Anastasia Architects

  • Facebook
  • Google Plus