Situated in Villeta, Colombia, this lovely open residence was designed by Arquitectura en Estudio and Natalia Heredia.

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 1

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 2

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 3

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 4

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 5

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 6

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 7

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 8

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 9

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 10

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 11

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 12

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 13

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 14

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 15

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 16

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 17

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 18

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 19

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 20

Description by Arquitectura en Estudio The problem was to design a rustic home within the environment of the city of Villeta (Colombia), M.H hours to the west of Bogotá; at 967 meters (A,173 ft) above sea degree, with a predominantly scorching and dry climate all yr spherical. The website’s constraints have been very clear; a really steep land that begins on the prime of a hill going all the best way right down to the stream “El Cojo”. The temporary requested for a constructed space of 550m2 (H,920ft2), together with A rooms, studio, service and social areas, a terrace and a swimming pool, all this underneath one important demand: the home should have the ability to be utterly closed each time it’s not in use. The place defines utterly the conception of the venture. We begin from two primary parts in structure: The roof, which protects from the weather, however on the similar time serves as a device to narrate on to the environment. The roof, clear and horizontal, frames the panorama and protects from solar and rain, whereas it dilutes the bounds between the within and the surface, between the pure and the person-made. The patio, the area that permits us to deliver nature into structure, helps us achieve management over the pure parts which might in any other case be alien. The patio generates an intimate scale producing shut relations and sensations, in distinction to the lengthy views offered by the mountains. Spatially, the home is organized by means of a succession of voids and blocks that stay underneath the roof, which is open in the direction of the mountains on one aspect and in the direction of a collection of patios on the opposite. This double spatial relation (patio-roof-mountains) (close to-far) generates variety and richness inside the totally different areas of the home, offering the chance for various use dynamics at totally different occasions of day. Towards the street, the home exhibits itself utterly closed, offering privateness and producing expectation as to what occurs inside. You enter by way of an deliberately low and slender block, which enriches the expectation; crossing the edge, the preception modifications; the area opening up by means of a patio that frames the uninterrupted view of the mountains. From the doorway, the platform that holds the social areas appears to drift between the water function on the entrance and the swimming pool; as soon as once more permitting the pure parts to dominate the area The social areas seem as a singular area, open in the direction of the mountains on one aspect and to the doorway patio on the opposite. The character of this area is outlined, concurrently, by a second patio, framed by a void within the roof. Centered on this patio lives an Acacia, whose foliage will shield from the solar, whereas it marks the assembly level of the 2 primary axes of the home (entrance – swimming pool & kitchen – rooms). It is the guts of the home. At the east, across the eating space, we discover the kitchen and repair areas that seem as a decrease block, subtly inserted underneath the primary roof. The reverse wing homes the personal areas for the rooms, which face the mountains and are articulated by a 3rd patio that, proposing a totally totally different character, is outlined by a permeable wall made in prefabricated concrete blocks and an exhuberant native backyard The facade brings an important query to the character of the venture: the way to generate utterly open areas that may be closed off when not in use? For all of the areas of the home (personal and social), timber display panels have been designed to ensure that them to slip or pivot and permit for closing off or opening up the area one hundred%. The home is oriented north-south, defending the lengthy/open facades from the solar whereas benefiting from the gorgeous views in the direction of the mountains and the stream. This additionally permits for the swimming pool and terrace areas to have everlasting publicity to the solar, morning and afternoon, with out being interrupted by the shadow of the home. The venture makes use of noble supplies, expresses its materiality, development course of and pure composition. The predominant use of ocre tinted in situ concrete and teak generates an array of textures, colors and shadows that change with daylight. All the textures are outlined by P modules, H and 10 cms (P and A in), expressed in all the weather, from the timber formwork for the concrete to the teak parts within the picket panels right through to the prefabricated parts that enclose the patio. The partitions and slabs are constructed through the use of in situ concrete, and the ocre tone achieved through the use of a mixture of white cement and sand from Ambalema; the formwork was constructed with Tabebuia timber. The different predominant materials is teak (from sustainable forests), used indistictively as facade, furnishings or flooring end. The flooring, aiming to maintain uniformity with the tone of the roof, are principally inbuilt sandstone. The end for the swimming pool was achieved by producing a sample impressed within the surrounding forest’s blue-inexperienced colors, utilizing 20x20cm (8x8in) tiles, de-toned and hand painted. The essential sustainibity technique comes from the spatial distribution and orientation of the venture; the north-south bar scheme minimizes direct photo voltaic achieve on the facades whereas it permits cross air flow to all of the areas (personal and social), minimizing the necessity for mechanical air flow. For additional insulation, the flat roof was constructed utilizing a ventilated waffle slab and un higher white gravel end. The challenge recycles rain water for vegetation and has a photo voltaic panel heating system for the water within the swimming pool. Construction supplies are principally native and pure (stone, renewable timber and concrete) and the development was developed utilizing native workforce.

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 21

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 22

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 23

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 24

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 25

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 26

Casa 7A by Arquitectura en Estudio & Natalia Heredia 27

Visit Arquitectura en Estudio

  • Facebook
  • Google Plus